Vi har endelig fått grisehyttene til Lerflaten. Vi importerte hyttene fra Booth Pig Equipment i England og fikk de fraktet i en samlet forsendelse til Norge sammen med andre nordmenn som også bestilte hytter. Hyttene ble levert til Heinrich Jung i Arneberg i Hedmark og vi hentet dem med tilhenger der. Heinrich driver selv med frilandsgris og har en fin gård med mange søte grisefamilier som spankulerer utendørs. Han inspirerte oss virkelig til å fortsette med frilandsgrissatsningen og hadde mange gode tips på lager!

DSC_4155DSC_4161

Se hvor søte grisungene til Heinrich var!

Helga har gått med på å montere hyttene, noe som ble en utfordring ettersom de kom uten monteringsanvisning.

DSC_4209

Etter litt undring og hjelp fra Heinrich på telefon ble vi likevel ferdig med første hytte. Venner og kjente ble ringt opp til løftedugnad for å få på det ytterste laget på hytta over isolasjonen. Tusen takk til alle 8 mannfolka som hjalp til med rå muskelkraft!

DSC_4223

DSC_4113

Jeg har bare to uker igjen til forventet termin og føler meg som en ubrukelig bonde som ikke kan bidra så mye med de praktiske gjøremålene. Jeg nyter likevel dagene ute sammen med hunden min, Maja, og passer på å servere mannfolka mat. Jeg gleder meg virkelig til i morgen for da kommer det hele 50 griser til gards!