Som ferskinger i lokalmatbransjen var vi litt spente på hvordan trege trøndere ville ta imot våre hele og halve frilandsgriser. Vi kan med en gang slå fast at vi hadde ingen grunn til bekymring. Trege trøndere har blitt til tøffe og gira lokalmatkunder som vil ha hele pakken. De vil vite hvordan grisen har det og hva den spiser, og de vil utforske de mange spennende og smakfulle stykningsdelene på grisen.

noff

Det er utrolig kult å høre at kundene våre har kjøpt ny fryser for å få plass til grisen, da vet vi at vi har lykkes! Det er jo ingen hemmelighet at de fleste må tenke seg litt om før de bestemmer seg for å kjøpe en halv gris, både av plasshensyn og rett og slett fordi det bryter så fullstendig med det godt innarbeidede forbruksmønsteret til de fleste nordmenn – det er ganske stor forskjell på å kjøpe 400 gram strimlet svinekjøtt på butikken og å kjøpe svinekjøtt for hele det neste året.

 

Å handle direkte fra bonden på denne måten er en tanke som fenger mange, men hvor mange har vel ikke kjørt forbi et gårdsutsalg og tenkt «der skulle vi vært innom», uten å kjøpe noe som helst? Heldigvis for oss så er det mange som legger søndagsturen rett forbi gården vår, og over tid så har tanken modnet og for en del har det gått over i faktisk handling. Vi har opplevd at mange har fått seg en vekker, og at de velger å bryte med gamle vaner og impulskjøp fordi de innser at de har et ønske om å kjøpe mat av høy kvalitet med lokal forankring og historie. Vi har også opplevd at de som har levd noen år nesten jubler over en slik mulighet til å kjøpe en hel gris, gjerne upartert. Gleden blir ikke mindre når de hører at grisen er fôret på epler og kokte poteter. For denne kundenegruppen er det gammelt nytt at slikt fôr gir det beste kjøttet.

indrefiletnakkekotelettgrisehoder

De kundene som var med på første slakterunde har allerede kastet seg over kjøttet, og det mangler ikke på gode tilbakemeldinger! Vi har fått mange bilder av middager, sylteprosjekt, nedskjæring og mange flotte tilbakemeldinger, ja til og med en pølseoppskrift som vi gleder oss til å prøve!

asbjorn_og_paul

Vi tør påstå at vi har byen tøffeste lokalmatkunder, kanskje er det flere Trøndere der ute som lurer på om de skal prøve noe nytt og spennende?

I morgen går de siste grisene på slaktebilen, men vi har fortsatt noen få griser igjen hvis dere er kjapt ute:-)