Syns du koteletter er tørt og kjedelig? Da bør du gi ovnsstekte koteletter et forsøk!

I helga glemte jeg å ta opp steika fra fryseren som jeg hadde planlagt å lage til middag. Løsningen ble derfor å ta opp noen koteletter som det gikk fort å tine. Koteletter er jo ikke akkurat kjent for å være festmat, men med noen enkle grep ble faktisk disse kotelettene et festmåltid!

Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift som jeg fant på Matprat, men gjorde noen få tilpasninger.

Start gjerne med å marinere kotelettene hvis du har en god marinade tilgjengelig. Jeg hadde ikke allverdens tid til matlagingen på søndag og tok derfor en ferdigmarinade som man får kjøpt i butikken. Egentlig skulle kjøttet bades i marinaden en time før steking, men jeg hadde selvfølgelig ikke tid til dette. Godt ble det uansett!

Etter å ha marinert kotelettene stekte jeg dem på relativt sterk varme i 2 min. på hver side i stekepanna (herlig med litt grillskorpe!). Samtidig som jeg stekte kjøttet, kokte jeg grønnsaker i 5 min sammen med 1 grønnsaksbuljongterning. Jeg brukte brokkoli og hodekål, men andre grønnsaker passer sikkert like godt.

Grønnsakene og kotelettene ble så lagt i en ildfast form i forvarmet ovn, 200 grader i ca 25 min (kotelettene fra våre frilandsgriser er såpass store at steketiden blir litt lenger enn for vanlige koteletter som man beregner kun 15 min. steketid).

Jeg lagde potetstappe som tilbehør og dette ble veldig godt!

Lykke til med matlagingen 🙂