Syns du koteletter er tørt og kjedelig? Da bør du gi ovnsstekte koteletter et forsøk!
I helga glemte jeg å ta opp steika fra fryseren som jeg hadde planlagt å lage til middag. Løsningen ble derfor å ta opp noen koteletter som det gikk fort å tine. Koteletter er jo ikke akkurat kjent for å være festmat, men med noen enkle grep ble faktisk disse kotelettene et festmåltid!
Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift som jeg fant på Matprat, men gjorde noen få tilpasninger.
Start gjerne med å marinere kotelettene hvis du har en god marinade tilgjengelig. Jeg hadde ikke allverdens tid til matlagingen på søndag og tok derfor en ferdigmarinade som man får kjøpt i butikken. Egentlig skulle kjøttet bades i marinaden en time før steking, men jeg hadde selvfølgelig ikke tid til dette. Godt ble det uansett!
Etter å ha marinert kotelettene stekte jeg dem på relativt sterk varme i 2 min. på hver side i stekepanna (herlig med litt grillskorpe!). Samtidig som jeg stekte kjøttet, kokte jeg grønnsaker i 5 min sammen med 1 grønnsaksbuljongterning. Jeg brukte brokkoli og hodekål, men andre grønnsaker passer sikkert like godt.
Grønnsakene og kotelettene ble så lagt i en ildfast form i forvarmet ovn, 200 grader i ca 25 min (kotelettene fra våre frilandsgriser er såpass store at steketiden blir litt lenger enn for vanlige koteletter som man beregner kun 15 min. steketid).
Jeg lagde potetstappe som tilbehør og dette ble veldig godt!
Lykke til med matlagingen 🙂

Ble veldig glad da jeg leste denne oppskriften på å unngå tørre koteletter. Marinering det skal jeg gjøre og følge oppskriften til søndagens middag. blir sommerkål og gulrøtter. Må også ha en god saus som passer.
Skal absolutt pröve oppskriften, men har en liten kommentar og mulig forslag til forbedring…Dere dyrker tydeligvis grönnsaker på gården. Tipser om å dyrke löpstikke, som kan brukes fersk (men ikke rå…veldig bitter!) eller törket og malt. Den blir kalt Maggiurt, fordi den gir den fyldig smak, nesten som kjöttbuljong til sauser, supper og gryteretter. Om sommeren og til langt ut på hösten, (kommer opp alt i mai), bruker jeg den fersk, oppklippet, men veldig sparsomt pga den intense smaken… Jeg drev, sammen med en kokk/tenor en operarestaurant i Oslo i noen år og da var Minestronesuppen vår, med bl.a löpstikke, veldig populär…