2020 er et år som er alt annet enn vanlig for min del. Jeg har valgt å gå inn i det nye året med en helt ny livsstil, nemlig som fulltidsbonde! Hvem skulle trodd at jeg som har tatt en mastergrad i Rettsvitenskap skulle ende opp som bonde? Vel, kanskje ikke så overraskende for de som kjenner meg aller best. Helt siden jeg var liten har jeg elsket alt som har med dyr, natur og livet på gården. Men jeg har helt til nå holdt meg langt vekke fra alt som har med store maskiner å gjøre. Jeg har faktisk aldri før kjørt traktor helt alene. Tenk at jeg måtte bli 31 år før jeg fikk mot til meg til å kjøre traktor! Men jeg har sjelden vært stoltere enn i dag da jeg kjørte traktoren. Et bevis på at jeg faktisk skal klare dette!

For min del har dette vært en modningssak som jeg har måttet bearbeide lenge før jeg endelig tok valget om å si opp fast jobb for å satse på mine egne drømmer. Lenge prøvde jeg å være «fornuftig» og å gjøre det som jeg trodde at jeg selv og andre forventet av meg, men jeg kjente at jeg aldri helt var på riktig sted i livet. Jeg aner ikke om jeg nå har funnet min plass i livet, men jeg skal bruke dette året på å virkelig følge drømmen. Jeg skal lære alt jeg kan om hvordan det er å drive egen gård og å leve av de ressursene jeg har rundt meg. Jeg har lenge oppfordret andre til å følge sin drøm om å satse på egen virksomhet, men nå skal jeg for en gangs skyld følge mitt eget råd! Det er så spennende at jeg nesten ikke har fått sove om natten. Gleder meg bare så utrolig mye!

Jeg har ambisjoner om å dele noen erfaringer fra mitt år som ny bonde på Lerflaten Gårds blogg og å legge ut bilder på Instagram under emneknagg #prosjektbonde. Jeg blir også glad hvis noen andre noen gang har vært i en lignende situasjon hvor de har fulgt sin drøm. Hvordan gikk det? Hvilke erfaringer har du?