img_4359

 

Oppskrift på våre Frilandsboller

Årets Bjørkmyrmartna var i helga og det var mange som tok turen innom. Nøff Frilandsgris var selvfølgelig representert og hadde egen bod på martnaen i år hvor vi delte ut smaksprøver på kjøttboller av vår egen frilandsgris. Mange syntes dette var så godt at vi nå legger ut oppskriften.

 

Frilandsboller med ingefær

1 kg malt kjøtt av frilandsgris

3 ts salt

4 ss potetmel

3/4 ts pepper

1/2 ts miskat

1/2 ts ingefær

3,5 dl melk

Frilandsboller med koriander

1 kg malt kjøtt av frilandsgris

3 ts salt

4 ss potetmel

1 ts peppermix

1/2 ts muskat

1 ts koriander

3,5 dl melk

 

Fremgangsmåte:

Vi benyttet samme fremgangsmåte for begge oppskriftene. Start med å blande salt og malt kjøtt. Vi brukte kvernet bog av frilandsgris, men du kan fint bruke andre deler av grisen til dette. Blandingen skal bli klissete og fin før du sper inn 2/3 av melka. Jeg brukte kjøkkenmaskin til å røre med og det kan virkelig anbefales!. Ha i salt, potetmel og krydder og bland det godt sammen med resten av røren. Ha til slutt inn resten av melka og rør godt om.

Så er det tid for å lage boller av herligheten! Vi hadde kjøttfarsen i en sprøytepose som man bruker til kaketopping og laget en lang pølse som vi delte opp til mindre biter før vi brunet det i panna. Kjøttbollene kan med fordel stekes på middels/høy varme slik at de får en fin brunfarge. Sku så ned varmen og sett på lokk slik at de blir helt gjennomstekte.

Håper det smaker!