Da jeg bestemte meg for å satse fulltid på gården i januar 2020 visste jeg lite om hva som ventet. Jeg så virkelig ikke for meg at landet i mars skulle stenge helt ned og også barnehagen ble stengt for en periode. Jeg som skulle satse på å utvikle gården til et helårstilbud med hovedvekt på selskap og opplevelser, måtte virkelig tenke alternativt.

Det har vært et krevende år, jeg kan ikke si annet. Da pandemien ble et faktum opplevde vi nesten over natta at nesten alle arrangementene som var planlagt i 2020 på selskapslåven vår ble avlyst eller utsatt. Vi som opprinnelig hadde en fullbooket kalender gjennom sommeren med brylluper på rekke og rad, hadde plutselig en kalender som var helt tom for selskaper og arrangementer på gården. Restriksjonene som regjeringen innførte medførte i praksis at vi fikk yrkesforbud mot det som er hovednæringen på gården vår; nemlig at folk skal møtes.

Tiden var inne for å tenke kreativt og jeg bestemte meg for at pandemien ikke skulle knekke drømmen min om å lage et levebrød ut av gården vår.

Det ble fort klart at de fleste nordmenn som følge av pandemien ville feriere i eget land. Jeg bestemte meg derfor for å lage et tilbud på gården for folk som var på norgesferie. Dette er bakgrunnen for at vi sommeren 2020 startet opp med glampingovernatting på gården.

Med intens jobbing fra morgen til kveld ble teltene klare for utleie i juli – akkurat i tide til fellesferien begynte. Jeg hadde aldri klart dette uten god hjelp fra venner og familie. Alle bidro på hver sin måte og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har så gode mennesker i livet mitt som trår til når det trengs. Vi bygget ca 100 m2 terrasseplattinger som skulle være underlag til teltene, innrede teltene med senger og møbler, lagde sauegjerde, satte poteter og grønnsaker, lagde rabarbrasaft, arrangerte åpen gård og omvisninger og hadde det veldig travelt med å re senger og vaske telt til alle gjestene som tok turen innom. Det har med andre ord vært en ekstremt travel sommer, men herlighet så gøy vi hadde det!

Glamping på Lerflaten Gård ble en stor suksess og vi kom oss gjennom sommeren på en bedre måte enn fryktet. Dette ville vært helt umulig uten all den hjelpen jeg fikk fra familie og venner. Dugnadsånden lever i beste velgående kan jeg konstantere og jeg er ekstremt takknemlig for all den hjelpen vi har fått. TUSEN TAKK!

Vi hadde aldri klart det uten hjelp fra familie og venner. TUSEN TAKK!

Gro Helene Lerflaten
Svigerfar brukte nesten hele sommerferien på å sette opp platting sammen med meg i sommer. Uten han hadde vi ikke klart det i tide!
Anne Dubrau (gründer bak Epleslang) og hennes familie hjalp oss med å rense grønnsaksåkeren for ugress
Mamma og pappa (Karin og Olav) har vært på gården nesten daglig. Her lager de hjemmelaget rabarbrasaft som ble solgt fra gården i sommer.
Espen og Julie hjalp meg med å bygge sauegjerde
Våre venner fra Reppe Søndre hjalp oss med å sette opp glampingtelt nr. 2
Olga Marie og Jon Anders hjalp til med å bygge platting når de var på besøk i sommer

Mange flere har bidratt enn de som er vist på bildene. Dere er ikke glemt, men jeg har dessverre ikke bilde av alt. Tusen takk til dere også! Ingen nevnt, ingen glemt 🙂