Tradisjon tro startet sesongen med dugnad i år også. Mine foreldre (Karin og Olav) inviterte venner fra Bjørkmyr Kulturforening, Leirgjøkan og Utleira voksenkorps på dugnad på dagtid og fest på kvelden. Vi vasket alle vegger, gulv, møbler og telte opp antall kopper og kar. Vi fikk gjort utrolig mye på kort tid! Jeg er helt imponert over arbeidsinnsatsen til alle.

Etter et kort søk på Wikipedia fant jeg ut at ordet «dugnad» stammer fra norrønt dugnaðr «hjelp, god gjerning, kraft», beslektet med norsk duge. Jeg syns at det er fantastisk at folk stiller opp på lørdag for å hjelpe andre. Vi er helt avhengige av hjelpen vi får på dugnaden for å få gjort klar låven til en ny sesong.

Det er litt gøy å tenke på at låven vår har utspring i den norske dugnadsånden. Min farfar bygde hele den store låven med dugnadshjelp. Mine foreldre bygde om låven til selskapslokale med dugnadshjelp. Jeg husker fortsatt at min tante Beate og onkel Morten var på besøk på gården hver eneste helg for å hjelpe mine foreldre med ombyggingen. Jeg tror likevel at de hadde det veldig gøy underveis! Det skal være gøy å være med på dugnad og derfor ble alle invitert til en felles dugnadsfest i gårkveld.

En STOR takk til alle som bidro på dugnaden i år! Dere er helt fantastiske.

Denne bildekrusellen krever javaskript.