Mat og meny


svarthvit_logo_kontrast

logo

Lerflaten Gård har inngått et samarbeid med Kontrast Catering om tilbereding av mat til selskapene på Lerflaten. Kontrast Catering drives av tre erfarne kokker, Andreas Espnes, Leif Eirik Karlsen og Thomas Borgan, som til sammen har 45 års erfaring fra toppkjøkken i Norge og New York. De kan også vise til norske og internasjonale titler i kokkekonkurranser.

På Lerflaten Gård tilbyr vi skreddersydde menyer med råvarer fra gårdens egen produksjon og andre produsenter i nærområdet. Av gårdens egen produksjon serverer vi blant annet frilandsgris fra Lerflaten som gir saftig kjøtt med flott marmorering. Grisene holder til på jordene rundt gården, eller i bekkedalen bak kårhuset. Er dere heldige får dere et glimt av grisene også!

 

 

Menyer

Kontrast Catering sine menyer er kompromissløst satt opp etter sesongens råvarer.
Vi streber etter å finne de beste råvarene som kan være kjøtt, fisk, skalldyr, fugl og grønnsaker.
Det forutsettes at alle i selskapet velger samme meny.

Alt 1

Sei fra Rørvik Fisk
Blomkål i tre teksturer
Brønnkarse og brunet smørkrem

Glasert kalvebryst toppet med sprøe elementer
Selleri/anis creme, friske grønnsaker fra Frosta med estragon
Rødvinssjy

Tjukkmjølk fra Røros som pudding og skum
Jordbær, rabarbra og havresmuler

Pris per person: 490,-

 

Alt 2

Sjøørett «mosaikk»
Agurk, eple, sprøtt surdeigsbrød og hylleblomst
Saus av dill og Rørosrømme

Helgrillet frilandsgris fra Lerflaten Gård
Hjemmelagde grove pølser med ristet pepper
Salat på Aspargesbønner, persille og tomat
Grillet løksalat og mandelpotet fra Kvikne med ramsløk og sitron
Steikesjy med varme krydder
Denne retten serveres som delerett på bordet

Hvit sjokoladecreme
Friske bringebær og rørte bær, sprø marengs og yoghurtpulver

Pris per person: 570,-

 

Alt 3

Kamskjell fra Frøya
Jordskokk og eple i variasjon
Frikassésaus på skalldyrkraft med erter

Andebryst fra Vestfold Fugl
Nepe, nykål, asparges fra Frosta med ramsløk
Perlepotet fra Frosta med kirsebærsaus

Fyldig mørk sjokoladekake
Varme solbær og solbærskum
Luftig Rørosrømme tilsmakt med vanilje og gresskarkrokan

Pris per person: 625,-

 

Tapas/ Fingermat

Tynnskåret spekemat fra Tind
Lettbakt sjøørret fra Roan «Kontrast» med pepperrot, agurk og dill
Laks ceviche med rødløk, jalapeños og koriandermajones
Hjertesalat fylt med krabbe fra Fosen Skalldyr og estragon
Salat på røkt kveite fra Rørvik fisk med sprøtt surdeigsbrød og fennikel
Oster fra Midt-Norge med eplemarmelade
Couscous med bakte rotgrønnsaker og persille
Tomatsalat med geitost og basilikum
Aioli
Grillet paprikasaus
Nybakt brød
Varmmat:
Grønn currypølser laget på frilandsgris fra Lerflaten Gård med kimchi
Frilandsgris fra Lerflaten Gård «black pepper» med ananas
Saltsprengte perlepoteter fra Frosta

Pris per person: 425,-

 

Koldtbord

Pepperbakt Roastbiff med cornichons
Lettrøkt laks «Kontrast» med agurk, pepperot og dill
Gravet laks med sennepskrem
Pastasalat med reker og dill «Skagen»
Oster fra Midt-Norge med eplemarmelade
Hjemmelaget majones og aioli
Nybakt brød og Rørosflatbrød
Potetsalat
Eggerøre
Varmmat:
Kylling fra Ytterøy med sopp og estragon
Svinenakke av frilandsgris fra Lerflaten Gård glasert med honning og bakte rotgrønnsaker
Kalvebratwurst fra Røros med hjemmelaget surkål

Pris per person: 425,-

 

Street food/Fingermat

Okonomiaki (japansk pannekake) fylt med revet and, wasabi majones, vårløk og agurk
Steambuns med pepperglaserte reker, kimchi, grønn chilimajones og koriander
Potetvaffel toppet med røkt fjordørret, ørretrogn, dill, pepperrot og Rørosrømme
Ceviche på dagens fisk, sprø sort quinoa og leche de tigre
Naanbrød med lammekøfte, yoghurt og mynte
Kyllingvinger i asiatisk 5 spice glace
Miso og honningglasert svinenakke av frilandsgris fra Lerflaten Gård og syrlig rødkål
Puffet svor med guacamole
Hval tataki med soyaperler og grønn chili
Kongekrabbe «black pepper»

Pris per person: 490,-

Velkomstmat

Tynnskåret norsk spekemat, lokale oster og nybakt brød: 89 kr per person

Salt snacks (Oliven, fritere mandler og fennikkel salami fra Tind): 59 kr per person

Oppskjært frukt: 50 kr per person

Nattmat

Spekemat, eggerøre, nybakt brød og grønn salat: 159 kr per person

Kontrast sine hjemmelagde pølser, nybakt pølsebrød fra Eidum gårdsbakeri, potetsalat.:105 kr per person

Hjemmelaget sodd, poteter og flatbrød: 145 kr per person